روش ساده و طلایی برای صرفه جویی در مصرف آب
توضیحات:
-
به نام خدا
در حال حاضر یکی از عوامل تهدید کننده منابع آب کشور بالا بودن سرانه مصرف شرب نسبت به حجم استاندارد آن است که با رعایت چند نکته ساده می توانیم حجم مصرف آب در بخش خانگی را به طور قابل توجهی کاهش می دهیم و با یک تیر چند نشان بزنیم. اجرای این روش های بسیار ضمن کاهش مصرف سرانه آب و جلوگیری از تشدید خشکسالی ، کاهش هزینه های تصفیه به منظور شرب و همین طور کاهش آب بهاء را در پی دارد. در این زمینه استفاده از انواع شیر آلات کاهنده مصرف آب (شامل سردوش های کاهنده مصرف آب برای استفاده در حمام- شیر آلات اهرمی – و الکترونیکی کم مصرف – فلاش تانک های دو مرحله ای کم مصرف و سرشیر های کاهنده مصرف) یکی از مهم ترین راهکار های کاهش مصرف است که استفاده از آن در منازل مسکونی به طور متسوط باعث کاهش ۳۰الی ۷۰ % در مصرف آب می شود. اما روش های دیگری هم وجود دارد که هزینه ای هم ندارد مثل :
۱-بستن شیر آب حمام هنگام استحمام با توجه به اینکه بیشترین مصرف در منازل در بخش استحمام می باشد که با هربار دوش گرفتن ۱۲-۱۸ لیتر در دقیقه آب مصرف می شود ( از سردوش حمام )
۲- آبیاری فضای سبز در ساعات اولیه روز که هوا خنک و وزش باد کم است این کار از تبخیر آب جلوگیری میکند.
۳-کنترل دوره ای شیر آلات قسمت های مختلف ساختمان برای جلوگیری از نشت آب به ازای رفع هر نشت کوچک نزدیک به ۱۸۰۰ لیتر در ماه صرفه جویی میشود.
۴-رای مصرف کمتر آب از فوم های شست و شوی دست و مایع ظرف شویی رقیق استفاده کنیم.این روز ها که کمبود آب و بحث تنش آبی در استان ما و شهر ها مطرح می شود موثرترین راه مدیریت مصرف و صرفه جویی اعلام میشود.راه های طلایی صرفه جویی مصرف آب
۱- از کلیه قوانین و محدودیت های حفاظت آب که ممکن است درمحل زندگی شما اعمال شود آگاه شوید از آن تبعیت کنید.
۲- از آب حفاظت کنید ، چون زندگی ما به آن وابسته است. هیچگاه به دلیل اینکه فرد دیگری یا نهاد یا اداره ،مسئول پرداخت آب بهاء است ،آن را هدر ندهید.
۳- برای آب دادن به درختان ، درختچه ها ، بوته ها ، و گل ها از روش آبیاری قطره ای استفاده کنید.
۴- برای دوش گرفتن در حمام زمان بگیرید و آن را به کمتر از ۵دقیقه برسانید با این روش ماهیانه حدود ۴۰۰لیتر آب صرفه جویی خواهد شد.
۵- بهتر است برای شستن سبزیها ابتدا آنها را در ظرفی بخیسانید و سپس آب بکشید.
۶- از جریان آب به منظور آب شدن یخ گوشت یا دیگر مواد غذایی منجمد استفاده نکنید.
۷- فرزندان خود را در مورد نیاز به حفاظت از آب آگاه کنید، از خرید اسباب بازی ها و سرگرمی هایی که به یک جریان ثابت آب نیاز دارند خودداری نمایید.
۸- هنگام استفاده از دستشویی شیر آب را به طور مداوم باز نگذارید چون جریان دائم آب موجب هدررفتن آن میشود.
۹- اگر دوش حمام شما در ظرف کمتر از ۲۰ثانیه یک ظرف ۴لیتری را بتواند پر از آب کند در آن صورت حتما آن را با یک سردوش کاهنده مصرف تعویض کنید.
۱۰- برای نظافت حیاط به جای مصرف آب بهتر است از جارو استفاده شود.
۱۱- از گیاهان کم مصرف در باغچه ها برای جایگزین و کاشت استفاده کنید تا سالانه ۲۲۰۰لیتر آب برای هر گیاه قابل صرفه باشد.
۱۲- از نصب سیستم های آب تزئینی مثل فواره ها اجتناب کنید مگر این که آب در سیستم بازیافت شود، همچنین سیستم فواره ها را جایی نصب کنید که تلفات کمی در اثر تبخیر و باد داشته باشیم.
۱۳- لوله های آب گرم و سرد را عایق بندی کنید.
۱۴- هرگز آبی را که میتوان به مصارفی نظیر آبیاری و یا شستشو رسانید فاضلاب حساب نکنید.
۱۵- ماشین های لباس شویی معمولا مقدار زیادی آب مصرف میکنند. بنابر این اگر از تعداد دفعات کاربرد ماشین بکاهید عملا در مصرف آب صرفه جویی کرده اید.
۱۶- آب خنک مورد مصرف خود را همواره در یخچال نگه دارید تا مجبور نشوید شیر آب را برای مدتی باز بگذارید تا آب خنک شود.
۱۷- برای نوشیدن آب به جای آنکه شیر آب را مدت زیادی باز بگذارید بهتر است ابتدا چند قطعه یخ در لیوان قرار دهید و سپس شیر آب را باز کنید.
۱۸- بجای استفاده از شیلنگ برای شستن از یک سطل آب هم می توان استفاده کرد.
۱۹- در حالیکه کمبود آب در شهر احساس می شود نیاز به شستن پیاده روی مغازه یا منزل نیست.
۲۰- زمانی که سرگرم آب دادن به باغچه و گلهای منزل هستید با شنیدن صدای زنگ منزل یا تلفن بهتر است که آب را بسته و بعد به آن ها پاسخ دهید.
۲۱- تا حد امکان از آب شرب برای فضای سبز استفاده نشود. باغچه را در شب یا صبح زود آبیاری کنید زیرا از تبخیر آب با این کار جلوگیری می شود.
۲۲- زمانی که به مسافرت میروید، ضروری است شیر فلکه بعد از کنتور آب را ببندید تا از وقوع هر گونه حادثه پیشگیری شود.
۲۳- در مراکز آموزشی ، اداری ، درمانی و مدارس به اطفال – دانش آموزان و کارکنان محدودیت منابع آب و روش های صرفه جویی آنرا آموزش دهیم.
۲۴-کارکرد کنتور در زمانی که همه شیر ها بسته است به دلیل تلف آب از لوله های داخل ساختمان می باشد که در نتیجه آن مقدار زیادی آب به هدر رفته و هزینه گزاف آنرا شما پرداخت خواهید کرد.
۲۵-در محل کار ، کارکنان را به صرفه در مصرف آب تشویق کنید و همچنین پیشنهاد کنید گرایش به حفاظت از آب در فعالیتهای علمی و دوره های آموزشی آنها گنجانده شود.
۲۶-هر گونه اتلاف قابل توجه آب ، شکستگی لوله ها و هدر رفتن آب را در جایی مشاهده کردید به مرکز ارتباطات مردمی ( تلفن ۱۲۲) اطلاع دهید.
۲۷-تعویض واشر شیر آب برای جلوگیری از چکه کردن آب کار دشواری نیست.
۲۸-رعایت مفاد و مجموعه مقررات مبحث ۱۶مقررات ملی ساختمان و انجام اصلاحات لازم در فواصل زمانی مشخص در راستای اعمال سیاست های مدیریت مصرف و بهبود رویه های اجرای تاسیسات بهداشتی ساختمان.