چرا فشار آب دستگاه تصفیه کم میشود
توضیحات:
-
به نام خدا
دلایل کم شدن فشار آب مخزن دستگاه تصفیه
سوراخ شدن مخزن ذخیره
کم شدن فشار هوای داخل مخزن
خراب شدن سوپاپ سوزن دار مخزن ذخیره آب
گرفتگی یا خم شدن شیلنگ ها و اتصالات دستگاه
سوراخ شدن مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب خانگی
علت خارج نشدن آب از مخزن تصفیه
قسمت آب و هوا داخل مخزن ذخیرهدلیل این اتفاق معمولا کارخانه ای است، جداره داخلی آن تشکیل شده است از یک عدد تیوپ هوا دار، هوای داخل تیوپ باعث میشود تا زمانیکه شما شیر برداشت روی سینک را باز کنید آب با فشار زیاد از آن خارج شود و اگر این تیوپ سوراخ شده باشد آب درون مخزن نمیتواند خارج شود در این حالت یا بصورت کامل خارج نمیشود و مقداری باقی میماند یا اصلا خارج نمیشود . با تکان دادن و باز کردن اتصال و شیلنگ روی مخزن ذخیره می توانید از سالم بودن آن مطمئن شوید .
این مخزن یا تانک ذخیره آب فقط در سیستم های تصفیه آب که به روش RO کار میکند وجود دارد و در سیستم های فیلتراسیون کاربردی ندارد . دلیل این امر هم این است آبی که از دستگاه اسمز معکوس خارج میشود فشار خیلی کمی دارد و هنگامیکه درون این مخزن ذخیره میشود در نهایت با باز کردن شیر برداشت آب روی سینک آب با فشار زیاد خارج میشود .
منبع ذخیره آب دارای یک ورودی و یک قسمت سوزن دار برای وارد یا خارج کردن هوا میباشد. قسمت ورودی آب مخزن در برخی مدل های تفاوت دارد که میتواند در قسمت بالا یا در قسمت پایین باشد . ورودی و خروجی مخزن یکی است و هیچکدام از تانک های ذخیره قسمت جداگانه برای خروج آب ندارند . سیستم به گونه ای است که آب میتواند هم وارد آن بشود و هم از آن خارج شود .
توجه : جنس بدنه بیرونی چه از استیل و چه از پلاستیک باشد هیچگونه تاثیری بر کیفیت آب تصفیه شده ندارد چون در هر دو مدل این تیوپ هوا و محل تجمع آب است که نقش اصلی را ایفا میکنند.
علت کم شدن فشار هوای داخل تانک ذخیره آب میتواند خراب بودن سوزن هوا که در قسمت انتهایی آن است باشد . اگر این سوزن خراب بشود بنحوی که باعث خارج شدن هوا گردد قابل تعمیر نیست و میبایست حتما منبع ذخیره را تعویض کنید .
قسمت های مختلف ورود و خروج آب و هوا
یکی دیگر از دلایل مهم کم شدن هوای داخل منبع ذخیره خم شدن یا شکستگی شیلنگ های زیر سینک باشد. در این مرحله ابتدا باید شیلنگی که از زیر و یا آخرین فیلتر تصفیه آب به شیر برداشت روی سینک متصل است را بررسی کنید . سپس به ترتیب باقی شیلنگ ها و همچنین اتصالات مخزن و … را چک کنید تا مطمئن شوید علت کم شدن فشار آب دستگاه از کدام قسمت میباشد .
اگر هوای داخل مخزن کم شده باشد شما با استفاده از یک عدد تلمبه دستی و یک عدد گیج فشار ( برای کنترل هوای وارد شده به مخزن ) میتوانید مشکل را حل کنید ، اما توجه داشته باشید فشار باد داخل مخزن نباید از حد مجازی که بر روی برچسب آن قید شده بیشتر باشد . اگر فشار باد بیشتر از حد مجاز باشد باعث روشن نشدن دستگاه میشود ، برای حل این مشکل مقداری از هوای داخل آن را کم کنید تا دستگاه مجدد شروع بکار کند .
مراحل باد کردن مخزن ذخیره آب تصفیه آب
همانطور که اشاره کردیم یکی از مهمترین قسمت های دستگاه تصفیه آب به روش اسمز معکوس مخزن است که این مخازن در مدل ها و طرح های گوناگونی در بازار عرضه میشوند . لایه بیرونی مخازن میتواند از جنس پلاستیک یا فلزی باشند که در هر دو حالت جنس خارجی هیچگونه تاثیر مثبت یا منفی بر روی آب ندارد .
مخزن ذخیره از دو بخش، یکی محل تجمع آب و دیگری هوای فشرده تشکیل می شود این یک سیستم طراحی بسیار ساده است که آب را بوسیله هوای فشرده با سرعت زیاد به بیرون هدایت میکند .
روش باد کردن مخزن :
برای این کار مراحل زیر به ترتیب انجام دهید :
دستگاه را خاموش کرده و جریان آب به دستگاه را کاملا ببندید
شیر ورودی آب مخزن را ببندید
شیر برداشت آب روی سینک را باز کنید تا اگر آبی باقی مانده خارج شود
مخزن را از قسمت کناری بلند کنید، به هیچ وجه از ناحیه پلاستیکی شیر ورودی آن بلند نکنید زیرا اینکار باعث شکسته شدن شیر پلاستیکی میشود
مخزن را در محل مناسب و ایمن قرار دهید
شیر آب روی مخزن ذخیره آب را باز کنید تا آب آن خارج شود
به وسیله تلمبه شروع به باد کردن از قسمت ورودی هوای مخزن کنید ( در مرحله باد کردن شیر مخزن حتما باید باز باشد تا بتوانید فشار آب خارج شده را نیز بصورت چشمی بررسی کنید ) .
فشار باد مخزن را کنترل کنید و هیچگاه نباید از 8 psi بیشتر باشد . اگر مخزن را بیشتر از حد مجاز باد کنید باعث روشن نشدن دستگاه می شود و میبایست کمی از آنرا خارج کنید .
به وسیله گیج فشار باد مخزن را اندازه گیری کنید
اگر تمام مراحل فوق را انجام دادید و تاثیری در فشار آب تصفیه شده دیده نشد مخزن از داخل سوراخ شده و شما باید کل مخزن را تعویض کنید و یک مخزن جدید جایگزین کنید .